Voorbeschouwing Amsterdam

07/10/2018
Ekiep'9 door de Grachten van Amsterdam.

Zaterdag 13 oktober neemt sloeproeivereniging Ekiep'9 voor de dertiende keer deel aan de Grachtenrace in Amsterdam. Voor dit jaar is de route de wederom iets aangepast en dat is jammer omdat deze race zo kenmerkend was omdat eerdere races door de vele mooie grachten ging. Echter, in 2018 doet de race maar een drietal grachten aan en verliest daardoor toch enigszins zijn glans.
De start is bij het Olympisch stadion en de race draait linksom, dus naar het noorden langs het Amstelhotel, even door het Lozingskanaal en weer terug om het Entropotdok heen en dan door naar de grachten. Zoals gezegd wordt er maar door een drietal (Heren en Leidse en Singel) grachten geroeid om vervolgens door te gaan naar de Kostverloren vaart om het laatste lange stuk af te leggen richting finish.
De eerste van de in totaal 145 sloepen vertrekt om 11.00 uur vanaf het Olympisch Stadion daarna vertrekt iedere 30 seconden een sloep om de totale afstand van ongeveer 24 km te gaan afleggen. De mannen van Ekiep starten met startnummer 57 om 11:56:00 uur en verwachten zo 2,5 uur later weer terug te keren bij wederom het Olympisch Stadion.
Ondanks dat er maar door drie grachten geroeid gaat worden geeft het een mooi gezicht om 145 roeisloepen met al zijn verschillende vormen en kleuren door de wateren van Amsterdam zien te roeien.Mocht u geïnteresseerd zijn om te komen kijken naar het spektakel, Ekiep’9 verwacht om zo ongeveer 13.10 uur door de grachten te roeien.
De mannen hebben er zin in en gaan uiteraard weer voor een beter resultaat als de wedstrijd in Makkum, want ondanks de grote inzet was de uitslag van die wedstrijd toch niet naar een ieders tevredenheid.

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren