Verslag Zwarte water

10/09/2018

Zaterdag 8 september stond de Zwarte Water race 2018 in en rondom Zwartsluis op het programma.

Het was een wedstrijd over 14.5 km wat voor de Ekiep in de regel een mooie race afstand is. In de voorafgaande week hadden we nog wel even een kleine uitdaging op te lossen. Bij het ter water laten op de trainingsavond gutste het water de sloep in. Tijdens het oplieren van de sloep was een week ervoor een gat geslagen in de bodem. Na een kortstondig overleg met de technische commissie besloten de sloep mee naar Barneveld te nemen alwaar deze gedurende de week vakkundig is hersteld. Hierdoor konden we gewoon deelnemen en is een groot compliment aan de technische commissie op zijn plaats. Daarnaast een bedankje aan de eigenaar van de loods waar onze Jan mocht drogen.

Op de zaterdag ochtend zoals vanouds verzamelen bij Hartkamp en hierna on tour naar Zwartsluis. Onderweg geen bakkie koffie wat links en rechts gemopper opleverde. Na hartelijk onthaald te zijn door de organisatie kon het kranen beginnen. Na een korte sleep bij de startlocatie aangemeerd en eindelijk een bakkie koffie kunnen doen.

De start in Zwartsluis is via twee smalle sluizen en dan het zwarte water op. Elke 30 seconden vertrok er een sloep en wij mochten als twee na laatste vertrekken. De wedstrijd begon voorspoedig daar we al gauw onze voorganger te pakken hadden. Hierna heeft onze stuurman met een gestaag tempo de Jan door het deelnemersveld gestuurd. In totaal hebben we 18 sloepen in mogen halen waarvan de laatste de grootste uitdaging was. Deze sloep van de Dutch Marines, met dit keer De gebroeders de Wit als bemanning, bleef ruim een uur voor ons uitvaren waarbij de afstand steeds varieerde, maar te groot bleef om ze te verschalken. Doordat we de race goed hadden opgebouwd hadden we iets extra’s over voor een mooie eindsprint. Hierbij kregen we ze te pakken en dat geeft toch een lekker gevoel.

Na de wedstrijd genoten van de meegenomen versnaperingen en na het kranen en douchen de feestlocatie opgezocht. De uitslag was iets lager dan gehoopt met een 8ste plek in de klasse en een 19de plek overall. Na een paar biertjes als vanouds ‘het licht uitgedaan’ en vertrokken richting het Barneveldse alwaar we goed hebben afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Namens de Ekiep nog een bedankje aan onze supporters. De aanmoedigingen hebben onze moraal wederom verhoogd. Over twee weken zijn we te gast in Makkum.

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren