Verslag vechten op de Vecht

09/04/2018

Zaterdagmorgen 6 april vertrokken de mannen van Ekiep’9 om 09.00 naar Weesp. Dit was voor ons de eerste sloeproeiwedstrijd van het seizoen 2018. Deze wedstrijd ging over een afstand van 11.5 km en werd georganiseerd door de Stichting vechten op de Vecht uit Weesp.

De weersvoorspelling waren zeer goed, en bij aankomst in Weesp klopte dat ook helemaal. Prachtig roeiweer, met toch een pittige wind op de Vecht, maar dit mocht de pret niet drukken. Terrassen zaten vol met mensen, veel toeschouwers waren naar Weesp gekomen om de roeiers toe te juichen, er was een geweldige sfeer. De animo was groot voor deze wedstrijd dat was ook te zien want in totaal waren er 110 deelnemende sloepen, De sloepen waren onderverdeeld in 35 dames teams, 4 gemengde teams, 65 heren teams 3 Drakenboten en 3 Pilot Gigs.

Om 10.30 uur werd de roeisloep “Jan van Schaffelaar” door middel van een hijskraan te water gelaten en lagen wij om 13.00 uur in de haven klaar voor de start.

Om 14.00 klonk het startschot voor de eerste herensloep, voor ons met startnummer 75 klonk die om 15.00 uur. Met min of meer een vliegende start gingen wij goed van start de haven uit, daarna de Vecht op met de wind op de kop werd de eerste kilometer binnen de 6.5 minuut geroeid, eenmaal warm hadden mannen de slag te pakken en verliepen de volgende kilometers zeer voorspoedig en werden veel sloepen ingehaald. De snelheid liep op naar ruim 6 min. per km richting het keerpunt de Hinderdam. Het keerpunt lag op een afstand van 6.5 kilometer, hier moesten wij de kom rond roeien en weer terug naar Weesp.

Met de wind achter kon EKiep’9 de snelheid goed opvoeren zodat wij onder de 6 min. per kilometer kwamen.  Op de terugweg gingen de mannen ook weer vele sloepen voorbij, en behaalde wij de finish na 1 uur en 7 minuten met een gemiddelde snelheid van 9,7 km per uur. Dit is voor ons als Ekiep’9 een heel goed resultaat zeker gezien omdat het de eerste wedstrijd was. Dat geeft voor de volgende wedstrijd(en) hoop om mee te kunnen strijden in de bovenste regionen van het klassement.

Bij de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat EKiep’9 de 20e plaats had behaald, met een wattage van 67.75 Watt. Wat ook nog een positief iets was, is dat de mannen op drie sloepen na de snelste tijd hebben geroeid en dat geeft de roeier een goed gevoel.

Al met al was het een hele geslaagde dag, waar alles tot in de puntjes geregeld was door de Stichting vechten op de Vecht.

De eerstvolgende wedstrijd is de Slag om de Zaan en wordt geroeid op a.s. 21 april over een afstand van 16 Km. 

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren