Verslag slag om de Zaan 2018

23/04/2018

Zaterdag 21 april 2018 hebben we als Ekiep’9 deelgenomen aan de sloeproeiwedstrijd in Zaandam. Een wedstrijd over bijna 17 kilometer en met een weersverwachting van een kleine 24 graden en dus een leuke uitdaging voor de mannen.

Zoals altijd eerst maar eens zien dat we op tijd konden vertrekken. Dit keer werd er iets druk vanuit de organisatie van de Zaan opgezet door te dreigen met straf wattage indien we niet op tijd bij de kraan zouden verschijnen. U moet weten dat de kraan locatie dusdanig klein is dat er maar 4 trailers met voertuigen in een rij op elkaar kunnen wachten alvorens er een gigantische opstopping zou ontstaan op de aanrijroute. Enfin dit in gedachte toch maar een half uurtje eerder vertrokken vanuit het Barneveldse.  Maar goed ook omdat we nog geruime tijd nodig hadden om onze Jan aan te koppelen die tegenwoordig netjes achter een op afstand bestuurbaar hek staat opgesteld. U raad het al…zaterdagochtend…. niet iedereen is dan goed te bereiken. Gelukkig had onze ‘bob’ nog een telefoonnummer en eind goed al goed vertrokken we naar Zaandam.

Zoals gezegd met echt fantastisch weer.

Na het kranen hebben we een kleine 3 uur moeten wachten op onze start. De dames gingen eerst. Vanaf 14.00 uur begon de heren start. Elke twee minuten twee sloepen tegelijk. Na 4 starts werd er een extra tussenpauze aangehouden van 2 minuten om het veld een beetje uit elkaar te trekken zodat er na de finish geen oponthoud bij het kranen zou ontstaan. Zoals eerder aangegeven was de kraanlocatie wat aan de krappe kant. Dit had als resultaat voor Ekiep’9 dat doordat wij na laatste startte, maar 2 sloepen achter ons hadden en de rest ver vooruit. Kort gezegd was onze race na ongeveer een half uur, toen we door beiden sloepen waren ingehaald, vrij eenzaam en bijna zaai te noemen. Normaal krijg je namelijk extra krachten bij het inhalen van een andere sloep. Echter, door het gevoerde startbeleid en het warme weer waren we niet in staat om tijdens de gehele race ook maar 1 sloep te achterhalen. Dat is niet des Ekiep’s en na de finish was dat dan ook het onderwerp van gesprek. Twee bemanningsleden hadden afzonderlijk van elkaar de race geklokt en daarop afgaande hadden we al snel in de gaten dat de prestatie deze dag niet zou worden wat we er van te voren van hadden gehoopt. Gelukkig scheen de zon volop en hielp de inhoud van de goed gevulde  koelbox ons weer  op de been.

Later werd ons gevoel bevestigd en konden we de goede uitslag (linker rijtje) van de vorige wedstrijd in Weesp helaas niet evenaren. Zoals de oudgedienden dan vaak terecht zeggen : “ Gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd”.  Dat is alweer op 19 mei en dan zijn we te gast op het gastvrije Urk.

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren