Grachtenrace Utrecht 2019

10/04/2019
In het winterseizoen zijn wij druk geweest om de sloep weer te preparen voor een nieuw roeiseizoen. Dus, na het vele werk (lekkage repareren, schuren / schilderen en een aantal kleine aanpassingen) zijn wij weer gereed om a.s. Zaterdag 13 april 2019 te starten met de competitie met de Grachtenrace in Utrecht. De mannen hebben nog niet heel veel kunnen trainen maar zijn wel klaar voor de aftrap van het seizoen.

De Grachtenrace gaat over een afstand van ongeveer 14,9 km en is de eerste officiële wedstrijd die De Grachtenrace gaat over een afstand van ongeveer 14,9 km en is de eerste officiële wedstrijd die echt meetelt in de competitie Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) Klassement. 
Aan deze race nemen ongeveer 45 sloepen deel en zal waarschijnlijk een waar spektakel worden omdat 45 sloepen door de smalle grachten van Utrecht behoorlijk wat inzicht en stuurmanskunst vereist.
Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat de start en finish op twee verschillende plaatsen liggen.
De start is om ongeveer 12.30 uur bij het Theehuis Rhijnauwen in
Bunnik en de finish is om ongeveer 14.00 uur in de Veiling Haven aan het Merwede kanaal vlakbij de Jaarbeurs.
De route gaat dus vanaf het Theehuis over de “Singel” dwars door de “Oude Gracht” in het winkelcentrum van de stad Utrecht naar uiteindelijk de Veiling Haven. Omdat het niet zo ver uit de buurt is, is het wellicht een mooie optie om ons in actie te zien en kennis te maken met het sloeproeien.
Wij zijn er weer klaar voor om te strijden om de te vergeven prijzen en om te proberen een goede uitgangspositie voor het vervolg van de competitie neer te zetten.

Mocht u geinterreseerd zijn in deze wedstrijd dan nodigen wij u van harte uit om ons te komen aanmoedigen en wellicht zien en spreken wij elkaar bij de finisch nabij de jaarbeurs in Utrecht.

U kunt ons ook volgen via facebook waar onze belevenissen weergegeven worden. 

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren