Verslag Lemmer

21/05/2019

Zaterdag 18 mei ’19 vertrok EKiep’9 om 09.00 uit Barneveld naar Lemmer om deel te nemen aan de 24e roeisloepenrace van Lemmer. De afstand van deze race was 22,8 kilometer.

Bij aankomst in Lemmer aan het water de Zeilroede waar de start plaatsvond, was het één groot spektakel, prachtig weer, 88 gekleurde sloepen op het water met daarbij alle roeiers en roeisters uitgedost in hun sportieve kleding. Een geweldig tafereel, en alles was in de puntjes geregeld.

EKiep’9 met startnummer 74 lag samen aan de start met de Razende Snol uit Rutten met startnummer 73. Om 13.06 klonk het startschot voor beide partijen, de Razende Snol ging net iets sneller dan EKiep’9 richting het Stroomkanaal, EKiep’9 bleef in het kielzog van de Razende Snol, wat later zijn vruchten zou afwerpen.

Er was weinig wind zodat EKiep’9 een flink tempo kon maken. Na 2 km bereikte EKiep’9 het Meer de Groote Brekken, 3 km heen en 3 km terug over de Groote Brekken daarna de Langesloot op.

Op de Langesloot naderde EKiep’9 in een vlot tempo de voorliggende sloepen, door het grote aantal sloepen en niet al te brede Langesloot moest de stuurman van EKiep’9 met veel stuurmanskunst een groot aantal voorgangers laverend passeren.

Vanuit de Langsloot via de Woudsloot en de Rijnsloot kwam EKiep’9 weer terug op de Groote Brekken om vervolgens 5 km richting de finish te roeien. Op de Groote Brekken naderde EKiep’9 al snel startgenoot de Razende Snol en ging deze in een hoog tempo voorbij, dit was wel even sensatie. De snelheid bleef er goed in. EKiep’9 ging nog vele voorgangers voorbij en finishte na een tijd van 2 uur en 26 minuten met een wattage van 52 watt.

Dit leverde een 5e plaats op in het heren 2 klassement en een 51e plaats in het totaal klassement. Een goed resultaat, toch weer 2 watt hoger over een grotere afstand dan de vorige wedstrijd in Grou. De mannen gaan goed getraind en gemotiveerd naar de eerstvolgende wedstrijd op 1 juni in Cork (Ierland) waar ze de 15e race van Ocean to City gaan roeien, met een afstand van 28 kilometer.

Om u een indicatie te geven wat er voor een arbeid per roeier dient te worden verricht om in Cork over de finish te komen, is het volgende: EKiep’9 roeit momenteel 29 slagen per minuut, dit houdt in dat men om 28 kilometer af te leggen, ongeveer 5250 slagen onafgebroken maakt in ruim 3 uur met een snelheid tussen de 9 en 10 kilometer per uur.

Mannen, heel veel succes in Cork.

Meer nieuwsitems

    Hoofdsponsor

    Sloepsponsoren