Barneveldse haan

10/05/2013

Nadat wij de Hertog van Gelre opgeknapt hadden en een van onze leden een mooie Barneveldse Hanenkop had gemaakt, bleek het voor ons toch niet mogelijk om met deze sloep te gaan roeien. Het gaf teveel logistieke beslommeringen. Dus besloten wij om de sloep te gaan verkopen. 

Na een advertentie werd er gereageerd door een team uit de Hoekse Waard. Na kort overleg namen zij de Hertog van Gelre over. Nadat zij een jaar hadden geroeid kwamen zij er achter dat er toch een Hanenkop bij de sloep hoorde. Na speurwerk werd de kop gevonden, deze bleek nog in bezit te zijn van Ekiep. Kort overleg en de kop pronk weer op de hertog van Gelre. Volgens de mannen van de Hoekse Vaarders heeft de haan heeft vele symbolische betekenissen.  

Je zou kunnen zeggen dat hij de roeiers extra kracht geeft. Tevens verwijst hij naar aandacht voor de roeicommando's van de stuurman. Daarnaast zorgt deze haan voor waakzaamheid in moeilijke vaarsituaties. Ook is hij het symbool van overwinning in de duisternis. Misschien moeten we ons wat meer op nachtwedstrijden gaan richten.

Met deze haan kunnen zij niet meer stuk en Ekiep geeft het veel voldoening dat de Hertog van Gelre en de daarbij behorende Hanenkop goed terecht gekomen zijn.


Hoofdsponsor

Sloepsponsoren