Gerealiseerde Doelen

De onderstaande lijst geeft een opsomming van goede doelen die vanaf de oprichting van Ekiep'9 in 2006 tot op heden door de mannen zijn gerealiseerd.

Uiteraard was dit niet mogelijk geweest als er niet een groot aantal sponsoren geloof in de doelstelling "door Barnevelders voor Barnevelders" hadden en de mannen geen warm hart toebedeelde om hun financieel te ondersteunen om de doelstelling van Ekiep'9 te kunnen realiseren.

 Dinsdagavond 16 januari 2018 hebben de mannen van Ekiep'9 de rolstoelfiets afgeleverd bij 'De Hartenberg'

De rolstoelfiets is te gebruiken door een woonunit in 'De Hartenberg' zodat familieleden en relaties van patiënten hier gebruik van kunnen maken om gezamenlijk kleine uitstapjes in de omgeving te maken.


Het ontwerp van deze fiets maakt het mogelijk om een rolstoel (met bewoner) op het platform aan de voorkant van de fiets te rijden. Het geheel stuurt als een bakfiets, zodat je makkelijk tochtjes in de omgeving kunt gaan maken.

De mannen waren onder de indruk van de goede sfeer en zorg, die op de woonunit geleverd wordt. Verder was het voor hen heel duidelijk, dat met de fiets in een behoefte werd voorzien.

Iets waar zij niet op hadden gerekend, is dat zij allen werden verrast met een mooi bloemboeket. Daar zijn wij natuurlijk weer erg blij mee, Deze boeketten zijn namelijk altijd goed om thuis weer het een ander goed te kunnen maken.

Sponsoren bedankt, mooi dat wij namens jullie deze mooie gift hebben kunnen doen.
 
 Sloeproeivereniging Ekiep’9 deelt uit.

Op donderdag 28-11-2013 heeft de Ekiep’9 haar jaarlijkse sponsoravond georganiseerd. 

Op deze sponsoravond waren de sponsors van de Ekiep’9 goed vertegenwoordigd. 
Tijdens deze avond zijn ook twee goede doelen in het zonnetje gezet. Ekiep'9 heeft een bijdrage geleverd aan de jubilerende stichting SHIB en daarmee ook de kinderen in de sloppenwijken van Zuid Afrika , maar ook dichterbij huis, namelijk aan de bewoners van nieuw Avondvondrust in Voorthuizen. Beide goede doelen mochten een gift van 1500 euro tegemoet zien. Tijdens de avond heeft er een loterij plaats-gevonden. De aanwezigen hebben gul gegeven. De totale opbrengst van 850 euro komt ten goede aan een later bekend te maken goed doel. Uit de verkochte loten is èèn lot getrokken met als tegenprestatie een jaar lang gratis reclame op de sloep. De gelukkige winnaar is Sport & Squahsclub Do –It uit Barneveld.

Op de foto (links) de twee vertegenwoordigers van nieuw Avondrust , de vertegenwoordiger van SHIB en twee Ekiep’9 leden.
 

Ekiep'9 ondersteunt G- sporters en De Klup (2012)

Ekiep'9 heeft vorige week 2000 euro en 1500 euro geschonken aan twee goede doelen, te weten
G- sport Barneveld en Stchiting De Klup, een dagopvang van mensen met een verstandelijke beperking. Dat gebeurde op de jaarlijkse sponsordag van de sloeproeivereniging.

Dimaal werd deze gehouden in en rondom Amersfoort. Hier hebben zij met hun sponsoren genoten van een rondvaart door de grachten en een bezoek gebracht aan bierbrouwerij "de Drie Ringen".

Gedurende de afsluitende maaltijd werd mede door toedoen van de sponsoren de doelstelling van Ekiep'9 "door barnevelders voor barnevelders" gerealiseerd.

Op de foto ziet u links Jaap Beijer, vertegenwoordiger van G- sport Barneveld, en Christien van Weelden, die de Stichting De Klup vertegenwoordigde.

Een mooi bericht gekregen van een ondersteund doel.

 

Zoals ik al aangaf is het geweldig om een groot tv scherm met apparatuur te kunnen aanschaffen. De deelnemers zijn zo creatief bezig met schilderen dat we ook graag nog veel werk professioneel willen laten inlijsten. Wie weet kunnen we in 1 van de bedrijven die ons gesponsord hebben ter zijner tijd een tentoonstelling houden.

Verder is de maand december een financiële hobbel die we elk jaar moeten nemen, omdat we dan met de deelnemers Sint en Kerstfeest vieren. Heel fijn dat daar nu budget voor is.

 

Ook namens het bestuur van De Klup, nogmaals geweldig bedankt voor deze grote gift!

Met vriendelijke groet,

Christien van Weelden

 

Logeer- en zorgboerderij De Duiventil

Sloeproeiteam Ekiep9 uit Barneveld heeft jl. 4 februari 2012 een mooi bedrag aangeboden aan Logeer-en zorgboerderij “De Duiventil” in Voorthuizen.

Geweldig was het, daar kwamen de mannen van de roeivereniging in een eigen mooie bus het besneeuwde pad op van de boerderij. Ze overhandigde symbolisch een bedrag van 1750, - Euro met het uitreiken van een houten miniatuur roeiriem, zoals zij die zelf in het groot gebruiken.

Het bedrag is goed besteed, er zijn schitterende voetbalgoals van gekocht. En gevoetbald hebben de kinderen, nu met echte goaltjes want dat voetbalt veel fijner. Dat kunnen we ons ook wel voorstellen. Na wat mislukte aankopen hebben de kinderen zich de afgelopen tijd moeten behelpen met wat jassen op de grond of andere spullen. Die moesten dan de afmeting van de ingebeelde goaltjes bepalen. Niet echt professioneel volgens onze sportievelingen.

Ze hebben, ondanks het slechte weer, het hele weekend door regelmatig een wedstrijd gespeeld. Van top tot teen onder de sneeuw kwamen ze moe gespeeld en zeer tevreden lekker naar binnen. Klik op De Duiventil en zie de mooie foto's.

 

Kinderhospice De Glind

Op hun jaarlijkse sponsordag die ditmaal in Rotterdam plaats heeft gevonden heeft EKiep'9 een tweetal doelen kunnen ondersteunen. Kinderhospice De Glind was een van de gelukkige. Ekiep heeft een gift gedaan zodat de nieuwe unit een waardige aankleding en uitstraling heeft kreeg. Door deze gift is het weer een stuk gezelliger geworden in Kinderhospice de Glind.

 

De Vlinder

Het tweede doel betrof wooncentrum De Vlinder in Barneveld. Ook hier heeft Ekiep'9 een steun in de rug, in de vorm van een nieuwe keuken kunnen geven.

 

Dr. Kruimelstichting

Donderdag 9 juni 2011 heeft EKiep'9 namens hun sposors een schenking kunnen doen aan Dr. Kruimelstichting in Garderen.

Dit keer ging het om een bijdrage voor het realiseren van een aanpassing aan een branddeur die de veiligheid van de bewoners beter kan garanderen.

Zip Your Lip

EKiep'9 is in mei 2011 sponsor geweest van een 'Zip Your Lip' deelnemer.

Zip Your Lip  wordt ieder jaar georganiseerd door het JFC Barneveld en heeft als doel jongeren in ontwikkelingslanden die het best wel moeilijk hebben een extra steuntje in de rug te geven.

Zip Your Lip is een dag waarop de deelnemers 24 uur lang niets mogen eten en door activiteiten geld verzamelen. De opzet is, dat de deelnemers zelf sponsoren zoeken die hun ondersteunen om een goed doel te helpen.

EKiep zou EKiep niet zijn als zij daar niet een steentje aan bijdraagt en daarom werd Wouter van Beek gesponsord om een dag lang niets te eten, ware het niet dat wij als Ekiep eerst even gecontroleerd hebben of hij wel een dag zonder eten kan. Maar, ons werd verzekerd dat het geen probleem mocht zijn. Dus Wouter heeft de hele dag in een shirt met daarbij een vlag van ons rond gelopen en daarmee zijn bijdrage aan Zip Your Lip goed volbracht.

Childeren in Trouble

Met de traditionele sponsordag van 2010 heeft Ekiep wederom een instantie een financiele bijdrage gegeven om hun werk nog beter te kunnen uitvoeren. Ditmaal was het Childeren in Trouble. Deze instantie trekt zich het lot aan van kinderen uit Wit-Rusland die nu nog steeds de gevolgen dragen van de Tsjernobyl ramp.  
Zij proberen met een werkgroep van zeven personen, die dagelijks actief is, deze kinderen een beter leven te geven.
De kinderen zijn herstellende van kanker en moeten minimaal een half jaar kankervrij zijn voordat zij van de Wit Russische regering het land mogen verlaten. Een kind wat kanker heeft gehad heeft het nodig om, ongeveer zeven jaar lang, éénmaal per jaar een maand uit radioactief besmet gebied te zijn. De organen die van de behandeling een klap meegekregen hebben, kunnen alleen dan genezen. In één maand wordt het bloed helemaal verschoond. Dit kan niet in Wit Rusland zelf, omdat overal in het land nog radioactiviteit aanwezig is.

Kinderboerderij "De Gind".

Donderdag 27 mei 2010 heeft Ekiep'9 een schenking gedaan aan kinderboerderij "De Glind". Dit betrof een voorjaarsschenking en bestond uit een 3-tal ingangsborden, een meststrooier en een veegmachine.

Scouting Lunteren

Scouting Lunteren werd in 2009 tijdens de Koninginnenacht zwaar getroffen door brand. Mede door de vele steun, bleef de Scoutinggroep positief naar de toekomst kijken en inmiddels is de nieuwbouw in volle gang. Eén van de helpers was Ekiep’9 en hun donatie is tijdens het afgelopen weekeinde in gebruik genomen.

De mannen van Ekiep’9 hielpen de Scouts uit Lunteren onder meer met een nieuwe aanhanger, kampkisten en een tent. Afgelopen weekeinde kon Scouting Lunteren voor het eerst over deze materialen beschikken. Alles kwam gelijk ook goed van pas. De aanhanger werd dankbaar gebruikt voor het vervoer van spullen voor het jaarlijkse Sint Joris Kampvuur. Daarnaast sliepen de Kabouters (meisjes van 7 tot en met 10 jaar) tijdens een logeerweekeinde in de nieuwe tent.

Zorgboerderij Gruttohoeve

Op zaterdag 11 Juli 2009 heeft Ekiep'9 de nieuwe speeltoestellen aan zorgboerderij "De Gruttohoeve" overhandigd. 

De Grutto hoeve is een zorgboederij voor mensen en kinderen met een verstandelijke handicap. Met deze speeltoestellen is het leven voor deze mensen weer een beetje aangenamer. De speeltoestellen werden dan ook met veel enthousiasme ontvangen en direct in gebruik genomen.

Koewei on Ice

Op 9 december 2009 is in navolging van de traditie om het einde van het jaar goed af te sluiten  een gift gedaan aan het evenement "Koewei on Ice".

Tijdens de uitreiking waren wij getuige van het evenement en waren zeer onder de indruk van al het werk en tijd die door vele vrijwilligers gedurende de vijf weken wordt geleverd om de inwoners van de gem. Barneveld een leuke tijd te bezorgen. Door de gift hebben de mannen hun credo "door barnevelders voor barnevelders" volledig kunnen waar maken.

Zorgboerderij t' Paradijs

In 2008 hebben wij een extra duwtje kunnen geven aan opvang van kinderen, jongeren en ouderen van zorgboederij ''t Paradijs door hun te helpen aan een stiertje en materialen voor een paardenbak. De aandacht van de zorgboederij gaat niet uit naar de beperkingen, maar wat de mogelijkheden zijn van de deelnemers. Ekiep'9 herkent zich hierin en heeft om die reden de extra ondersteuning aangeboden.

Zorgboerderij Rozenhoeve

Aan de Lange Zuiderweg in Voorthuizen ligt zorgboerderij De Rozenhoeve. Hier vinden mensen met een beperking zinvolle dagactiviteiten. De boerderij leeft op het ritme van de natuur: dag in, dag uit. Voor de deelnemers is dit belangrijk.
Op en rond De Rozenhoeve worden diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals schoonmaak- en huishoudelijk werk, tuinieren, dierverzorging en het verzorgen van geoogste producten.

Ook hier heeft Ekiep'9 een warm hart voor en een bedrag geschonken ter besteding voor de bewoners.

Candlelight in Barneveld

Aan het fenomeen Candlelight in Barneveld, heeft ook Ekiep'9 zijn steentje bijgedragen. In de middag van het evenement hebben de mannen de laatste hand gelegd aan de 150 ltr erwtensoep, om daarna te verzamelen op de trappen van het gemeentehuis van Barneveld.

Voor het tweede jaar kwamen zo rond half acht de eerste klanten aan bij de leuk versierde kraam, waar men ook een film kon bekijken waarop te zien is wat sloeproeien eigenlijk inhoudt. De gratis verstrekte erwtensoep werd gretig geproefd en de mensen waren vol lof over het genomen initatief. Hierdoor wist men ook de aanwezig `goede doelen` melkbus te vinden. 

Zo ongeveer negen uur was het wederom raak: alle 950 koppen soep waren uitgedeeld en was de bekende koek (soep) was op. Toch niet gek voor een paar sloeproeiers??????????????. Kortom, we kunnen terugkijken op een tweede geslaagde avond waarbij de mannen hun crdeo "door barnevelders voor barnevelders" wederom waargemaakt hebben.

Verpleeghuis Norschoten

De bewoners van verpleeghuis Norschoten zijn een duofiets rijker. De vorige duofiets was door zijn wielen was gezakt. Mede door hun sponsors hebben de mannen van Ekiep in februari 2009 een nieuwe duofiets aan de bewoners kunnen overhandigen. Door de speciale fiets kan een groot aantal bewoners genieten van een tochtje in en rondom het mooie Barneveld. 

Stichting Nkoilale

Op 14 mei 2007 heeft onze voorzitter een roeiriem overhandigd aan Gert Bomhof van Stichting Nkoilale. Daarmee werd symbolisch een bedrag geschonken aan het project dat deze stichting uitvoert ten gunste van de Masai- kinderen van de Nkoilale primary school in het zuidwesten van Kenia.

Dit bedrag zal besteed worden aan het bouwen van nieuwe leslokalen voor de kleutergroep van de school. Dit betreft een bouwproject waarvan de gift door Impulsis een initatief van Edukans, ICCO en Kerk en Actie' verdubbeld zal worden.

Stichting Onder de Vleugels

HELP ONS

Dat was de noodkreet van Stichting Onder de vleugels, en dat was het misschien ook wel. Wij van Ekiep´9 zijn daar zeker gevoelig voor. Door contact op te nemen met deze stichting hebben wij zeker een steentje kunnen bijdragen door het overhandigen van een Airco installatie.

Ekiepcorner brengt gezelligheid in NEBO 

De bewoners van NEBO waren al een lange tijd verstoken van een gezellige hoek waar men kon genieten van een kop koffie / thee en waar men gewoon even kon genieten en bijkletsen met elkaar.

Toen de directie van NEBO Ekiep benaderde over de mogelijkheden voor ondersteuning was het snel geregeld. Het resultaat mag er dan ook zijn, de gerealiseerde zithoek met de bijzondere naam "Ekiepcorner" ziet er erg mooi uit met zijn houten vloer, de mooie stoelen en lampen. 

Zorgboerderijen Woutershol, Vijgenboom en Klein Essen

In 2006 hebben wij onze doelstelling "door Barnevelders voor Barnevelders" voor de tweede maal gestalte gegeven door een drietal doelen in Kootwijkerbroek financieel te ondersteunen.

De uitreiking van de giften vond plaats in het dorshuis in Kootwijkerbroek in het bijzijn van een aantal vertegenwoordigers van deze instanties en een groot aantal sponsoren van ons.  

Het betrof de instanties;

  1. De Vijgenboom.
    Hier wonen een negental bewoners met een verstandelijke beperking. Hier wordt hun een veilig thuis aangeboden. Er wordt getracht om hun de sfeer van een gezin aan te bieden waar eenieder zich prettig voelt. Overdag bezoeken zij allen een dagactiviteitencentrum waar zij diverse werkzaamheden verrichten. Als de bewoners thuis komen, zijn er altijd persoonlijke begeleiders aanwezig die de bewoners daar waar nodig ondersteunen.
  2. Klein Essen en Woutershol,
    Dit betreft instanties waarvan het doel is om een passende dagbesteding te vinden door bijvoorbeeld het eieren rapen, dieren te voeren en/of planten te potten, dit naar eenieder zijn eigen mogelijkheden. Deze zorgboerderijen spelen in op wat iemand kan. Het betreft zelfstandige boerderijen waar de boerderij eigendom is van een agrarisch gezin.

Wij van Ekiep willen in het bijzonder dhr. Wolfswinkel, beheerder van het dorphuis Kootwijkerbroek (nu Essenburcht) hartelijk bedanken voor het verzorgen van de geslaagde avond.

Tjernobyl Kinderen

Tijdens onze sloeppresentatie op 20 maart 2006 werd na de oprichting onze eerste goede doel bekend gemaakt. De keuze van ons eerste doel was de stichting kinderhulp Tjernobyl Barneveld. Deze organisatie zet zich geheel vrijwillig in om (straat) kinderen voor een korte periode uit Wit-Rusland naar Barneveld te halen om hun een vakantie aan te bieden waar zij even de dagelijkse last kunnen vergeten. 

Door ons is een bedrag aangeboden om het vervoer van de kinderen te kunnen realiseren.

Op dinsdagavond 9 december heeft Sloeproeivereniging Ekiep'9 uit Barneveld het mooie roeiseizoen van 2014 afgesloten met een gezellige meeting bij Partycentrum 't Hoefslag in Barneveld, waarbij ook een aantal van onze sponsoren aanwezig was.

Tijdens deze avond werd een bijdrage uitgereikt aan Stichting Hulp aan Elkaar uit Barneveld. Deze stichting zit midden in het proces van verbouwen en verhuizen en kunnen nu de extra ondersteuning goed gebruiken.
Wij danken al onze sponsoren voor de steun en waardoor het mogelijk is om deze bijdrage te leveren.

Ekiep'9 deelt uit aan zorgcentrum Ruimzicht

 


Op de jaarlijkse uitroei avond is stichting ASRO in het zonnetje gezet. Door ons is een bedrag van
3500 euro overhandigd en zoals op de foto wel blijkt, zijn zij er heel gelukkig mee.

Hoofdsponsor

Sloepsponsoren